analitikus,  diplomatikus,  felfedező,  gyereknevelés,  őr,  személyiség,  személyiségtípus

Személyiség típusok

Ebből a szórakoztató, ingyenes személyiségtesztből kiderül, hogy te melyik típusba tartozol: https://www.16personalities.com/hu/ingyenes-személyiségteszt


“A személyiségtípusok megismerésében az egyik legnagyobb eredményt Carl Gustav Jung érte el, akinek pszichológiai típusok elmélete számtalan más megközelítésnek jelentette az alapját, köztük a Myers–Briggs-típuselméletnek is.

A személyiség azonban csak egyike a viselkedésünket meghatározó faktoroknak. A tetteinket éppannyira befolyásolják a környezetünk, a tapasztalataink és a céljaink. 

A Myers–Briggs-típuselméletet felhasználó NERIS Type Explorer az utóbbiakat is figyelembe veszi.

típusokon alapuló modellek egyik hiányossága, hogy nem tudják az egyes kategóriák peremén elhelyezkedő személyiségtípusokat megkülönböztetni. A NERIS Type Explorer ellenben nemcsak típusokat, hanem tulajdonságokat is értékel. A Myers–Briggs-típuselméletnek megfelelő rövidítéseket (például: INFJ) használja a teszt a típusokra, illetve egy extra betűvel bővíti a típusok skáláját.

A tesztbe beépítették a Big Five személyiségteszt tapasztalatait is. A több módszertant egyesítő teszt így magas pontossággal képes egy jól meghatározott leírást adni személyiségünkről.

Az ingyenes 16Personalities teszt lélegzetelállítóan jó. Bár több időbe telik a kitöltése, azonban az eredmények és személyiségtípusok leírása jóval részletesebb, mint bármelyik másik tesztnél, amelyeket kitöltöttem.

A játékos elnevezések (Parancsok, Főszereplő, Kampányfőnök…), az egyedi grafikák, a játékosított megoldások miatt nem csak hasznos, hanem élvezetes is a teszt kitöltése és az eredmények tanulmányozása.”

Forrás: https://norberthires.com/szemelyisegtesztek-es-szemelyisegtipusok/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük