Segítő Beszélgetés

A meghallgatásnak önmagában gyógyító ereje van. Ha van egy ember, aki meghallgat, akinek elmondhatjuk az aktuálisan felmerülő érzéseinket, gondolatainkat, akinek kiventilálhatjuk a bennünk kavargó kaotikus szösszeneteinket, megkönnyebbülünk. Óriási tehertől szabadulunk meg anélkül, hogy környezetünk terhére lennénk. A tanácsadás, véleményezés, ítélkezés, minősítés, passzív figyelem ezekben a helyzetekben nem segít.

Az az érzés segít, ha azt érezzük az érzéseinkkel, esetleges viselkedésünkkel együtt elfogadhatóak vagyunk.

A figyelem, a megértés, az elfogadás lesz az, ami mentén mi is átélhetjük saját magunkkal szemben, hogy:

„Rendben vagyok”, „Rendben van, hogy most ezt érzem”.

És ha ez megtörténik, akkor elindulunk a gyógyulás útján. És tudatosan kezdjük el keresni a válaszokat arra a kérdésre, hogy „Mit tehetek azért, hogy jobban érezzem magam?” vagy ”Hogyan érem el, hogy újra és újra ugyanabba a szituációba találom magam, milyen érzés, minta, szokás, hitrendszer mozgatja az életemet, a választásaimat, és mit tehetnék azért, hogy ez másképp legyen?”  És előbb – utóbb megtaláljuk erre a válaszokat is.

Egy tükör vagyok. Tartom a teret ahhoz, hogy az érzéseid megélhetőek és kifejezhetőek legyenek, mert csak ezek után válik elérhetővé az elengedés, ha úgy döntesz, nem cipeled ezeket az érzéseket tovább magaddal. Külső szemlélőként pedig kérdéseimmel kísérlek az utadon.


Bejelentkezés: Tel: + 36 20 482 4981 ♦ e-mail: lelekvalosag@gmail.com