alkotás,  belső erő,  érzelmek,  gyász,  gyereknevelés,  kreativitás,  művészetterápia,  Szülő

Reményvirág csoport félárva gyerekeknek szeptemberben Újra indul


Új Időpont hamarosan !! Jelentkezni folyamatosan lehet.
Date(s) – 22/03/2020 – 24/05/2020
10:00 de. – 12:00 du.

Kategóriák

Sorstársi közösségen alapuló 8 alkalmas gyászfeldolgozó csoport félárva gyerekeknek.

A gyászoló gyermekek gyakran érzik magukat másnak, ezáltal magányosnak. A finn módszerrel megvalósuló csoport foglalkozásokon a gyászoló gyermekek saját korosztályukban (6-12 éves és 13-16 éves) hasonló sorsú gyerekekkel kapnak segítséget veszteségük feldolgozásában. A csoportfoglalkozások fő eleme a játék, miközben a gyermekek különböző kreatív technikákkal, saját alkotások által dolgoznak fel egy-egy adott témát, szakemberek vezetésével.

A csoportban a gyerekek támogató közegben tudják a gyászukat megélni és a gyászmunkájukban haladni.

A gyerekek foglalkozásának ideje alatt a szülőknek lehetőségük van arra, hogy külön csoportban beszélgessenek, információkat, segítséget kaphassanak gyermekeik támogatásában.

A csoportok időpontjai:

Vasárnaponként, 10.00-12.00 között az alábbi napokon:

Március 22. – személyes találkozás a csoportvezetőkkel, ismerkedés,  beszélgetés a folyamatról.

Csoportfoglalkozások:

Március 29.

Április 5. 19. 26.

Május 10. 17. 24.

Csoportvezetők:

6-12 évesek csoportja:

Hadobás Judit művészetterápiás csoportvezető, dúla

Vitéz Rebeka gyermek gyászcsoport-vezető

Szülőkkel:

Hegedűs Erika gyászcsoportvezető

13-16 évesek csoportja:

Pócsik Krisztina gyógypedagógus, felnőtt és gyermek gyászcsoport-vezető

Szabó Márta pedagógus, gyászcsoportvezető

Szülőkkel:

Kánya Kinga szociológus, gyászcsoportvezető

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ (Haller u. 27.)

Jelentkezés – a csoport indulása előtti hétig: 2019. március 15-ig.

JELENTKEZÉS:

HTTPS://DOCS.GOOGLE.COM/FORMS/D/E/1FAIPQLSFNNKHVEAVTJ5KSB_GYFFEBQ3IERER9JTECWGJSJ8YLRBKQTW/VIEWFORM

A jelentkezés után a csoportvezetők fogják felvenni a jelentkező családokkal a kapcsolatot.

További információ:

gyermekgyasz@gmail.com

Albert Éva: 06 20 326 5984

A Reményvirág program a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által megvalósított Swimathon adománygyűjtő kampány keretében felajánlott támogatásból valósul meg.

Csoportvezetők bemutatkozásai:

Hadobás Judit művészet és szocioterápiás csoportvezető, dúla

Hiszek a közösség támogató, gyógyító erejében. Hiszem, hogy az odafigyelés, a meghallgatás, olyan erővel bír, ami nagyban megkönnyíti a gyászfolyamatokat. Ebben az élethelyzetben különösen fontosnak tartom, hogy egymás támaszai legyünk, hogy erőt, hitet merítsünk egymásból, akár egy sorstársi közösségből, ahol ezek az erők megsokszorozódnak. A gyermekekhez különös vonzalmat érzek, az érzéseiken illetve a fantázia világon keresztül való kapcsolódással bátorítom őket abban, hogy meg merjék fogalmazni, alkotásban ki tudják fejezni, mindazt, ami bennük van, így megnyílva megélhetik az elfogást, a megértést, és kölcsönös támogatást nyújtva egymásnak, a közösség erejét.

Hegedüs Erika vagyok, két kislány anyukája.

Férjem elvesztése utáni hosszú gyász, fájdalom inspirált arra, hogy sorstársaimnak segítő kezet nyújtsak.Habár az úton egyedül kell tovább menned, de ha megengeded őszinte elfogadással, és szeretettel  kísérlek.

Kánya Kinga – szociológus gyászcsoport vezető

Mióta a Napfogyatkozás Egyesület keretében gyászcsoportokat vezetek, és egyéni gyászkísérést végzek, nagyon sok emberi történettel találkozom. A veszteségeken keresztül mindenki másképp kapcsolódik az élethez is, olyan bölcsességgel és mélységgel, amit korábban nem tapasztalt. Amikor ez bekövetkezik, az nagyon felemelő a gyászolónak és a kísérőnek egyaránt. Gyerekkortól  alapélményünk a gyász ezért fontos, hogy megadjunk lehetőséget a gyerekeknek is arra, hogy tabu és bűntudat nélkül tudják megélni, feldolgozni gyászukat és kapcsolódjanak újra az élethez.

Pócsik Krisztina – gyógypedagógus (logopédus), gyászcsoport vezető

Több, mint 10 éve dolgozom sajátos nevelési igényű, beszédsérült és tanulási zavarral küzdő gyerekekkel egy speciális általános iskolában. Pár évvel ezelőtt kezdtem el a veszteségfeldolgozással foglalkozni, azóta felnőtt és gyerek gyászcsoport vezetésében is részt vettem. Hiszek abban, hogy a beszédnek ereje van; és abban is, hogyha van lehetőségünk kifejezni magunkat, élhetőbbé válnak hiányaink. 

Szabó Márta pedagógus, gyászcsoportvezető

Középiskolai tanárként végeztem el a Grow-csoport coach képzését, és a Napfogyatkozás Egyesület gyászcsoportvezető képzését. Évek óta vezetek gyászfeldolgozó sorstárs csoportokat, és segítek az iskolákban, gyerekeknek a veszteségek feldolgozásában.

Vitéz Rebeka vagyok,

gyerekként magam is vesztettem szülőt. Minden erőmmel azon vagyok, hogy ezt a tapasztalatot és a gyászvezető képzést ötvözve ítéletmentes, biztonságos teret és sorstársi közösséget hozzunk létre,amiből a gyerekek meríthetnek és ahol megtartják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük